the final cobain verdens gang coffee table scoop vm i kulturklyschor demonstrera dig vackra vägar han är där uppe bullybompa var har han varit? a new angle on Stig puff i dungen in your pocket? vi klämmer på dennis-paketet varför är de så allvarliga? förstasidan
the Asshole Camper anthem, by DJ Speed-O


Till slut hinner ödet ikapp. Och då slår det till. Hårt och obarmhärtigt. Vi var förskonade så länge. Vi slapp psykedeliska Jerry Garcia-tröjor och bongar i skogsbrynen och Height Ashbury-dikter. Vi slapp de smutsiga crusty-trashankarna i som plågade England för tio år sedan. Vi slapp Glastonbury och fallfärdiga husvagnar med blommor på. Men ödet hann ifatt även oss. Nu är den här med full kraft. Flumvågen. Och råttfångaren skrattar.

(Inget samröre mellan Dungen och personerna på bilden har kunnat verifieras.)

Dungen står i mitten. Han skrattar som en Näcken med sin utsträckta tvärflöjt som en skinande fertilitetssymbol. Alla barnen samlas kring hans toner. De har stripigt hår och fjuniga Mikael Wiehe-mustascher och de dansar runt Dungen och skrattar, hähähä, vad de skrattar och de äter organisk morotskaka och dricker saft och röker hasch. Hähähä, vad de röker hasch. In i dansen kommer gruppåttanostalgiker och tältarna och de överlevande medlemmarna i Blå Tåget. De dansar och dansar och skrattar, hähähä, de skrattar sig dubbelvikta åt att ha fått en andra chans, hähähä. Ur skogarna kommer de bortglömda gröna vågarna som gömt sig och sina plantager i Värmland och Dalarna under tjugo år och de dansar också kring Dungen och skrattar åt att se solen igen. Hähähä, vad de skrattar. Dungen ler och solen går ner. Men dansen går vidare kring lägereldar där behåar och studentbetyg föder elden. Och man älskar i gräset bland dansande fötter, hähähä, och dricker Vino Tinto och springer längs ängarna med sjalar fladdrandes i vinden tills man rullar ihop i ett smutsigt dike för att sova under bar himmel. Nära naturen, kärleken och andarna. Så slår den över oss med full kraft. Flumvågen. Innan året är slut kippar vi med dödsskräck efter andan bland batikfärger, folkabussar och smutsrockfestivalromantik. Håll i dina manchesterbyxor för du är snart där du med. Din lägenhet, garderob och säng kommer att föda lägereldarna runt Arvikafestivalen där du röker hasch och jämför Ozric Tentacles-skivor. Dungen gnider sin flöjt och skrattar. Crusty the Motherfuckin’ Clown. Hähähä.

text: Mårten Schultz
foto: Rikard Westman


© Copyright 2003 Asshole Camper Worldwide Study Circle