the final cobain verdens gang coffee table scoop vm i kulturklyschor demonstrera dig vackra vägar han är där uppe bullybompa var har han varit? a new angle on Stig puff i dungen in your pocket? vi klämmer på dennis-paketet varför är de så allvarliga? förstasidan
the Asshole Camper anthem, by DJ Speed-O


I sommar är det Genuademonstrations-revival korsbefruktat med sköna, lediga basplagg och klassiska material som gäller om du vill vara nere med det senaste. It's all 'bout 'em big red letters i år. Asshole Camper sammanfattar de viktigaste trenderna som håller dig flytande en sommar till.

Hooded Hardcore Hipster

För riktigt radikala fashionistas är det som alltid huva som gäller. I tårgasrusk och gummikulregn. I år är det nittiotalsretrovågen som kommer stort så rota djupt i dina bananlådor. Vexed Generation eller Stone Islands i rejäla och rustika alternativmaterial är snälla mot både djur och rykte. Den tidlösa svarta-med-rött-anarkist-A funkar förstås som alltid. Men snåla inte utan gå designer i år. Noname-luvan är SÅ Göteborg 2000. Göm därtill mun och näsa bakom en snygg paschmina-scarf så är du på en gång stylish, street och up-to-date. Och du, girlfriend in da hood: Glöm inte måla ögonen. Du är på teve.
Mad Modster Mondän

Florence Valentin visar vägen till årets viktigaste stajl - Haninge-hott - i stylish modster-retro gone revolution chic med stomp, tonårsacne och chirpy skyltfönsterkrossaranthems. Mixa dina Fred Perrys med vita skor, palestinasjalen och spretlugg så klarar du dig faboulously även om du råkar hamna på pendeln mot söderort. Men fimpa Dexy's crusty-vibbar, kompis: Den skiten flyger inte.
Bohemian Beduine Blast

För dig som vill vara sizzling hot men ändå känna dig crispy cool inför stundande street-strider eller en stenkastar-sommar är bohemskjortan och den längre kaftanvarianten det självklara cityuniformen. Ledig över armen, och stilren vid löpning. Gör sig lika bra för Stureplanstekare med slick och stash som på ghettofab-geezern med inövad gangsta-stance från Skärholmen.
Classic Castro Chic

Den klassiska Fidel Castro-jackan är det givna kvällsplagget till dina Gucciloafers och din fräscha myntadrink i sommar. Finns i flera färgsprakande versioner från både D&G och Ben Sherman. Kan med fördel kompletteras med en stilren militärisk skärmmössa från Helmut Lang och ett batteri sköna ursäkter i sommarens alla folkmordsdiskussioner. Kommer att sitta på varje hunks torso på Fredsgatans terrass under de sena partynätterna.
Palestine Pristine

För dig som vill följa i Stakka Bos fotspår och vara den självklara medelpunkten på både Attac-möten och kändisfester finns det bara ett plagg i år: palestinasjalen. I vinterkylan gör den modemedvetne som alltid och går med ett läckert kaschmirval men inför sommaren kan den vågade vänstercasanovan testa en silkesvariant som ett komplement till de klassiska lin- eller bomullsscarfarna. I år vågar du dig inte visa dig utan den modemedvetnes självklara mellanösternmarkör vare sig du hänger på regattan, socialistisk festival eller Tvillingarnas.
Military Mellow

On the edge - och off the wall - är den klassiska militärlooken i moderniserad, mellow framtoning, för dig som inte är rädd för pacifisternas klagan. Med mycket fickor för den där lilla extra explosiva överraskningen och i softa kamouflagefärger som håller dig incognito när du måste gömma dig bland cruisers bakom pissoaren i Humlegården. Riktiga radikaler rockar i uniform.

text: Mårten Schultz
foto: Jimmy Robertsson (Florence), Rikard Westman


© Copyright 2003 Asshole Camper Worldwide Study Circle